Notele parfumurilor și ce arome rezistă

Notele parfumurilor și ce arome rezistă

Notele parfumurilor și ce arome rezistă
Ori de câte ori dorim să alegem un parfum avem la dispoziție o multitudine de arome și mirosuri, care ne pot influența imediat sau deruta, care dispar sau persistă pentru mult timp. Acest lucru se datorează faptului că parfumurile sunt structuri chimice complexe, care includ în alcătuirea lor, pe lângă alcool, ingrediente de stabilizare și conservare, mult mai multe elemente decât cele pe care le poate percepe un om obișnuit. Acestea sunt cunoscute și ca notele parfumului sau piramida olfactivă.

Cum te ajută să cunoști notele parfumurilor (piramida olfactivă)?

Toate aceste detalii ne ajută atât în a alege un parfum pentru noi, cât și în a decide mai ușor atunci când vrem să cumpărăm unul pentru a-l face cadou, unei persoane despre care știm că preferă anumite tipuri, flori, esențe și ingrediente.
Cu cât vom face o selecție mai în cunoștință de cauză, cu atât avem mai multe șanse să cumpărăm produsul pe care ni-l dorim cu adevărat. De multe ori este nevoie de finețe și un simț foarte bun pentru a sesiza cât mai multe nuanțe și diferențe.

Principalele trei note care se disting în mirosul unui parfum:

  1. Notele de vârf
Sunt acele arome care ne atrag prima dată la un parfum, foarte puternice și distincte. Ele sunt de multe ori și motivul pentru care ne oprim atenția la un anumit produs și care produc prima impresie. Însă durata lor de manifestare nu depășește 10-15 minute. Cele mai des utilizate note, care se regăsesc la multe parfumuri pentru femei și masculine sunt cele de citrice, precum: lămâie, portocală, mandarină, de flori, precum: bergamotă, magnolie ș.a. sau de fructe, precum: piersică, prună, pepene, cireașă etc.
  1. Notele de mijloc
O dată ce notele de vârf s-au risipit, încep să prindă contur notele de mijloc, ce reprezintă de fapt adevărata identitate a parfumului. Pentru acest motiv ele mai sunt cunoscute și ca inima parfumului. Acestea sunt ceva mai discrete și mai estompate, însă au o durată de manifestare multe mai îndelungată, ce poate ajunge până la 4 ore. În cele mai multe cazuri este vorba despre arome și esențe florale, precum: trandafir, iasomie, tuberoză, frezie, orhidee, flori de portocal, narcise, lăcrămioare, zambile etc., de condimente, esențe lemnoase, mirodenii, ierburi parfumate, semințe, santal, ambră, lemongrass, migdale, sâmburi, note dulci ș.a.
  1. Notele de bază
Acestea sunt notele care vin mereu în completarea notelor de mijloc și dau complexitate și rezistență mirosului specific. Devin sesizabile la aproximativ o jumătate de oră de la pulverizare și rezistă uneori și pe perioada unei întregi zile. Printre notele cele mai des utilizate ca bază avem: mosc, ambră, vetiver, mușchi de pădure, vanilie, tutun, santal, brad, scorțișoară, nucșoară etc.
Parfumurile bune, cu mirosuri deosebite și persistență sunt adesea adevărate opere de artă. Industria a evoluat foarte mult și permite obținerea unei varietăți foarte mari  de produse cu proprietăți remarcabile și distincte, cu mare putere de atracție și seducție.
 

Care sunt cele mai importante game de parfumuri in funcție de notele dominante:

Fiecare persoană are o serie de preferințe în materie de esențe și note, în funcție de care alege adesea parfumurile pe care le folosește. Acestea pot fi împărțite în următoarele categorii:
  • Parfumurile florale
Unele dintre cele mai apreciate parfumuri sunt cu siguranță cele care au ca note de mijloc note distincte și puternice de flori. Ele sunt feminine, senzuale, pline de farmec și grație. Cu siguranță, multe femei au ales un parfum pentru că le evocă flori dragi sau un buchet anume, cu ale căror miresme își doresc să se înconjoare cât mai mult timp.
  • Parfumurile fresh
Ori de câte ori este primăvară sau ne dorim să ne simțim bine, ne orientăm atenția spre parfumuri care inspiră prospețime, răcoare, natură. Ele sunt printre notele preferate, atât în materie de parfumuri pentru bărbați, cât și în ceea ce privește creațiile pentru femei. Se regăsesc ca stil și la multe dintre parfumurile unisex.
  • Parfumurile sport
Întrucât din ce în ce mai multe persoane aleg pentru ținute de zi, haine tip sport, este cât se poate de firesc ca parfumurile încadrate la această categorie să facă parte din preferințele și colecția oricărei femei sau bărbat. Sunt proaspete, energizante și potrivite pentru a fi folosite la ținute casual sau atunci când mergi la sala de sport.
  • Parfumurile lemnoase
Acest tip de note se regăsesc la unele parfumuri unisex și la cele masculine, însă nu este exclus să fie integrate armonios și discret și printre ingredientele unor parfumuri mai fine. Printre cele mai des întâlnite arome la această categorie avem cedrul, pinul, santalul, patchouli etc.
  • Parfumurile orientale

Printre parfumurile din ce în ce mai apreciate de din ce în ce mai multe persoane avem parfumurile orientale. Acestea sunt bogate, complexe și rafinate, cu miresme și esențe ce învăluie și se împletesc somptuos. Se disting prin persistență, note care se dezvălui treptat, de fructe exotice, condimente, esențe lemnoase, vanilie, miere, tutun etc. Există produse ce acoperă toate gusturile și care se remarcă printr-un miros îmbietor și de durată.
Date fiind toate aceste detalii, dacă vrei să cumperi un parfum, va trebui să te lași sedus pentru mai mult timp de tot ceea ce are produsul de dezvăluit. Vei descoperi că nu prima impresie contează, ci ceea ce se desfășoară în timp, persistă și dă un miros aparte ori de câte ori îl folosești. Nu pierde din vedere nici faptul ca parfumurile miros diferit în funcție de aplicare, dacă este  pulverizat direct pe piele sau pe haine.
La fel de importantă este și concentrația și tipul produsului, existând diferențe între parfum, apă de  parfum, apă de toaletă și apă de colonie.
Dacă vrei să descoperi mai multe despre parfumuri, consultă oferta Beauty Bee și nu ezita să ne suni pentru mai multe detalii despre achiziția potrivită!


 

Suport clienti Raspundem de Luni pana Vineri 09:00 - 16:00

0759125303 contact@beautybee.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!