Cum alegi parfumurile pentru cadou pentru ea și el?

Cum alegi parfumurile pentru cadou pentru ea și el?

Cum alegi parfumurile pentru cadou pentru ea și el
De ce să cumperi parfumuri drept cadou, poate te întrebi. O să răspundem tot cu o întrebare: ai observat că parfumurile, mirosurile, în general, declanșează amintiri puternice, vii? Amintiți-vă doar ” Parfum de femeie”.  Parfumul e cel care desenează caractere chiar de nu cunoști, nici măcar nu vezi, omul.

Un cadou e menit să trezească amintiri, iar parfumul are puterea de a retrezi gânduri chiar și când cadoul nu e atins, văzut. E suficient să simți vaga aromă și să readuci din desaga memoriei unde ai simțit izul, de la cine ai primit parfumul.

Hai să afli și de ce se întâmplă acest lucru, de ce parfumurile retrezesc amintiri atât de puternice. Bulbul olfactiv, cel care procesează mirosul în creier, e foarte aproape de amigdală, de centrul emoțiilor, iar oamenii de știință au descoperit că hipocampul este esențial în crearea de noi amintiri.  E firesc ca mirosul să fie important, strămoșul nostru era un vânător și pe atunci folosea mirosul să vâneze, să caute plante, nu doar să se bucure de arome.

Revenind la vremurile noastre, parfumurile sunt cele mai potrivite cadouri: ele sigur creează amintiri. Au demonstrat-o oamenii de știință, după cum am scris.

În continuare te ajutăm cu sfaturi cum să alegi parfumuri pentru bărbați sau pentru femei, ce iei în calcul și, dacă până la finalul acestui articol nu ai găsit toate răspunsurile, ne poți cere ajutorul. 🙂

Acum despre parfumuri


Fiecare parfum are în alcătuirea sa trei note: una de vârf, alta de mijloc și alta de bază și poate mirosi diferit la fiecare persoană, în funcție de diverși factori. Tocmai de aceea alegerea unui parfum, pentru a-l oferi cadou, nu este deloc o decizie ușoară, nici când este vorba despre o persoană de sex feminin, nici când este vorba despre o persoană de sex masculin. Însă, pentru cei care vor să afle mai multe despre domeniu și să facă achiziții inspirate, ne-am gândit să venim mai jos cu câteva detalii pentru cum alegi parfumurile cadou pentru bărbați sau femei, prieteni sau rude, pentru Acel El sau Acea Ea.
 

Fă cumva să afli mai multe despre El și Ea pentru a alege parfumul potrivit


Dacă dispui de mai multe informații despre persoana dragă, preferințe și poți evalua mai în cunoștință de cauză ceea ce crezi că i s-a putea potrivi, selecția și decizia se pot simplifica. Utile îți pot fi în acest sens câteva informații despre note parfumuri și cum să le alegi în funcție de personalitate, obiceiuri, anotimpuri și vârstă.
 

Cum apreciezi mirosul și calitățile unui parfum?

Așa cum spuneam și mai sus, orice parfum are trei componente distincte și individuale, care îl fac să-și dezvăluie în timp ingredientele aflate în compoziție. Acestea sunt:

  • Notele de vârf
Sunt primele detalii de miros, cele mai intense, care apar atunci când pulverizezi sau te dai cu un parfum și care se  păstrează pentru o perioadă scurtă de timp, de 10-15 minute.  Acestea reprezintă prima impresia a parfumului și cele care pot atrage cel mai rapid atenția.

Printre cele mai utilizate note de vârf avem: citrice, lămâie, portocală, magnolie, migdal, piersică, bergamotă, liliac ș.a.
 
  • Notele de mijloc
Notele de mijloc sau de inimă sunt cele care persistă cel mai mult timp, sunt ceva mai subtile și se eliberează treptat, pe parcursul a mai multe ore, care pot crește  la număr în funcție de concentrația și calitatea parfumului. Putem spune că ele reprezintă identitatea și specificul unui parfum, ce se va impregna pe piele sau pe hainele celui care îl folosești.

Notele de mijloc folosite cel mai des, prezente în alcătuirea unui parfum sunt cele  de: trandafir, iasomie, violete, lăcrămioare, orhidee.
 
  • Notele de bază
Notele de bază sau notele joase apar la aproximativ o jumătate de oră după pulverizare, se împletesc  cu și susțin notele de mijloc. Ele au rolul atât de a completă armonia olfactivă, cât și de a oferi mai multă rezistență mirosului parfumului.

Printre cele mai utilizate note de bază pentru parfumuri, avem: ambră, mosc, vanilie, tutun, scorțișoară, nucșoară etc.
 

Cum alegi un parfum cadou pentru el sau pentru ea?


Iată care sunt cele mai importante criterii pentru a cumpăra un parfum cadou pentru femei sau barbați:

 

1. Notele dominante ale parfumului

Având în vedere informațiile prezentate mai sus, dacă vrei să alegi un parfum potrivit, pentru a face un cadou pentru el sau pentru ea, nu te lăsa influențat doar de prima impresie, ci așteaptă puțin, pentru a lăsa ca parfumul să-și dezvăluie notele de mijloc și pe cele de bază. Acestea vor fi cele care vor persista cel mai mult și vor da mirosul de identitate.
 

2. Preferințele persoanei căreia îl dăruiești

În cazul în care știi ceva despre persoană și preferințe, pentru a face o alegere potrivită va trebui să ții cont și de acestea. Dacă ea nu suportă  sau are alergie la unul dintre ingrediente, achiziția ta poate fi nepotrivită.

Există cu siguranță multe note care sunt la modul general pe placul unei majorități, a multor persoane și care îți pot delimita în  bine alegerile. Nu uita ca ceea ce îți place ție, s-ar putea să nu coincidă cu gusturile altei persoane și că ingredientele pot mirosi diferit de la o persoană la alta, în funcție de ph-ul pielii,  alimentație, dispoziție, nivelul de stres etc.
 

3. Personalitatea celui sau celei căreia îl dăruiești

Nu poți alege un parfum foarte discret și delicat pentru o persoană care în tot ceea ce face degajă energie și o forță de nestăvilit.
 

Atenție la notele și persistența parfumurilor


 La fel, nu poți merge pe note dure și masculine, pentru o persoană sensibilă și delicată. Sesizarea nuanțelor este la fel de importantă atât pentru alegerile de parfumuri pentru femei, cât și pentru cele pentru bărbați. Ba putem spune că uneori, deciziile pentru persoanele de sex masculin sunt mult mai dificile.

 În timp de o femeie poate prefera parfumuri din game foarte diverse, în funcție de stare, dispoziție, anotimp, hainele alese, bărbații sunt mult mai fermi în alegerile lor și tind să fie adepți loiali ai unui brand anume.  Caută să afli acest lucru!

Atenție la parfumurile de damă tari! Dacă nu cunoști bine persoana, nu le cumpăra. Înainte de a cumpăra un parfum pentru femei pentru a-l dărui caută să afli dacă doamna care îl va primi are anumite preferințe, dacă nu alege note neutre, unisex,  piele, citrice sau acvamarine.

 

4. Gradul de apropiere pe care îl ai față de o persoană


Atunci când cel sau cea căreia vrei să-i dăruiești un parfum este iubitul sau iubita ta, alegerea poate fi una mai prețioasă și mai specială, ca un mesaj despre felul în care îl sau o percepi. Alegeri mult mai în cunoștință de cauză poți face luând în calcul gusturi, preferințe și personalitate pentru un prieten sau o prietenă apropiată, mamă, tată, mătușă, unchi, un coleg sau o colegă, șeful sau șefa ta.

5. Vârsta persoanei căreia îi dăruiești parfumul cadou


Persoanele tinere vor prefera parfumurile cu note fresh, sport și jucăușe.

 O dată cu înaintarea în vârsta preferințele pot migra spre note mai așezate, cu mai multe note de mijloc și bază, ce includ ingrediente precum: lavandă, esențe lemnoase și condimente.

6. Parfumuri unisex

Pe piață există în clipa de față numeroase variante de parfumuri create special pentru ambele sexe. Ele pot mirosi la fel de bine pe o femeie, ca și pe un bărbat, fără să accentueze masculinitatea sau să efemineze.

De aceea, dacă chiar nu te poți decide ce să cumperi, mergi pe o nuanță neutră, unisex, creată pentru a se potrivi unei categorii cât mai variate de persoane.
 

Ce parfumuri preferă femeile la modul general


La modul general femeile preferă parfumurile ce conțin note din florile preferate, citricele, trandafiri, vanilie, narcise, bergamote, zambile ș.a., care pot induce curățenie, prospețime, dulceață și sentimente.
 

Parfumuri preferate de bărbați. Tot la modul general


Bărbații vor prefera în cele mai multe cazuri parfumurile fresh, ferme, sport, care exprimă virilitate, hotărâre și bărbăție, cu note de citrice, picante, de tutun, mosc, condimente, esențe lemnoase.

Dar, subliniem, acestea sunt preferințe generale. Fiecare om este unic și e un univers. Chiar și așa, un parfum îi va stârni o amintire. O amintire pe care tu ai sădit-o dăruind și pe care el sau ea o va declanșa la fiecare puf de parfum.

Noi suntem alături de tine să plantezi amintiri plăcute prin fiecare parfum pe care îl cumperi. Dacă ai nevoie de ajutor să îl alegi, suntem alături de tine.

Până atunci… amintiri de bine!

Resurse: https://su.diva-portal.org/smash/get/diva2:1283025/FULLTEXT01.pdf
https://www.researchgate.net/publication/227631615_Product_Scent_and_Memory 

Suport clienti Raspundem de Luni pana Vineri 09:00 - 16:00

0759125303 contact@beautybee.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!